Vibro plate

*** ZABAVAN A EFIKASAN TRENING UZ CRAZY VIBRO FIT***
12 treninga mesečno po 30 minuta SAMO 1500 din

To je vreme vašeg života samo za vas.Često jedva odvojeno vreme od silnih obaveza.Poslednje što treba da radite je da činite da tokom tih dragocenih trenutaka trpite, patite i mučite se. Vežbajte u ambijentu koji vam prija, gde jedva čekate da dodjete. Gde ćete se smejati i sami sebi i sa drugima dok ne možete da udahnete između trbušnjaka. Vežbajte uz muziku koja vam se dopada.


Savršeno rešenje za ljude koji imaju malo slobodnog vremena ali žele da budu vitki, zdravi i u formi.
Vibracioni trening je izuzetno efikasan, brz i delotvoran način treninga koji proces starenja odlaže koliko god je moguće.
Crazy vibro fit je profesionalna ploča, koja je tokom poslednjih godina postala prihvaćen metod treninga od strane ljudi koji žele da povećaju svoju sposobnost za vežbanje, fleksibilnost, snagu mišića, gustinu kostiju, ravnotežu i osećaj blagostanja.
Neverovatno brzi rezultati , jednostavnost i efikasnost, čine trening zabavnim. Maksimalna jačina vibracije – Kompletno telo trenira tokom celog treninga. Treniranje sa maksimalnom vibracijom je nov i uzbudljiv način vežbanja bez ograničenja. Vibacioni trening omogućava aktiviranje do 95% vlakana u mišićima. Takođe stimuliše i jača vaše kosti, tetive i ligamente.
Povećava mišićnu masu i oblikuje telo, dok u isto vreme ubrzava metabolizam i pospešuje sagorevanje kalorija.
Poboljšajte kvalitet života- Mišići, tetive i ligamenti gube svoju elastičnost tokom vremena. Mišićna masa opada a telesna masa se povećava. Redovno vežbanje na fitvibe-u će pomoći u borbi protiv tih negativnih efekata. Osetićete prednost u kratkom vremenu.

Prednosti vežbanja na vibro plate.

Malo upoznavanja: Šta nam se dešava na Vibro plate treningu? Zašto trening traje 30 minuta, a ne 1h i više…? Sprava radi uz pomoću mehaničkih vibracija, pomerajući platformu prvenstveno gore-dole da poboljša snagu mišića, levo-desno i napred-nazad što doprinosi boljoj ravnoteži i koordinaciji. Ključni faktor je da su vibracije harmonične pa se tako razlikuju od efekata neharmoničnih vibracija na pneumatskoj bušilici ili vibracije prilikom truckanja u autobusu, ukoliko Vam to pada na pamet. Vibriranje platforme, izaziva prirodni odgovor neuro-mišićnog sistema koji apsorbuje vibracije, vršeći prirodne, refleksne kontrakcije. Frekvencije vibracija idu od 25 do 50 Hz. Vibracije ispod 20 Hz mogu dovesti do poklapanja sa vibracijama na kojima rade naši organi, preko 50 hz gube smisao jer mišići ne mogu da isprate toliki broj kontrakcija i ostaju zgrčeni. Kada bi pokušali najjednostavnije da objasnimo princip rada, rekli bismo da se u vežbi čučnja „odradi“ 900 čučnjeva na podešavanjima od 30 Hz u vežbi u trajanju od 30 sekundi. Naravno, to je teoretski i praktično moguće, usled pomenutog refleksnog odgovora naših mišića na vibracije.

Gde su tu dobro poznati tegovi?…

Odgovor na ovo pitanje je, u stvari, poigravanje sa fizikom. Trening na Vibro plate spravi, koristi princip Drugog Njutnovog zakona kretanja i dobro poznate formule : SILA = MASA x UBRZANjE. Međutim, dok se u konvencionalnom treningu povećava masa, ovde se povećava ubrzanje uz pomoć vibracija. Vežbač radi sa sopstvenom masom koja dobija ubrzanje, a time i veću G silu koja deluje na mišiće. U zavisnosti od broja vibracija u sekundi i visine pomeranja platforme, G sila se kreće u rasponu od 1 do 6. Ovakav vid vežbanja unapređuje performanse kroz povećanje efikasnosti, čime se postiže skraćivanje kompletnog treninga . Ako se dotaknemo malo istorijata, ideja za vibracione treninge, vuče svoje korene iz 60-ih godina prošlog veka, kada su ruski astronauti koristili vibracionu tehnologiju, da bi izbegli gubitak koštane mase usled odsustva gravitacije u svemiru. Tačnije, povećana mišićna aktivnost, podstiče proizvodnju koštane mase i obratno. Kako astronauti nisu koristili mišiće u bestežinskom stanju, bilo im je potrebno nešto čime mogu da ih vrlo efikasno angažuju i time spreče osteoporozu. Tada su počeli da koriste vibracionu tehonologiju koja je, izazivajući refleksne kontrakcije, davala veoma intenzivni angažman mišića. 1999 godine, holandski olimpijski trener Guus van der Meer patentirao je prvu komercijalnu vibracionu spravu za vežbanje.

Ne preporučujemo da svaki dan ponavljate identične programe vežbi. Svakako da masažu i relaksaciju možete raditi redovno. Subjektivan osećaj poboljšanja i pravilnijeg držanja tela javlja se već posle dve nedelje. Prvi efekti su vidljivi na telu posle mesec dana. Za osobe koje pre toga nisu nikada vežbale potreban je nešto duži period.

I ne zaboravite da se zabavite!!! Get Crazy Fit